Oplæg og debat


Mikael K. Bjerre

Iværksætter og erhvervspædagog

Henriettevej 54, 5000 Odense C

info@mandogbil.dk

3024 0600

Oplæg og debat

 

 

Kontakte mig gerne hvis der er spørgsmål eller ønsker. Herunder er der eksempler til inspiration.  

 

 

OpenLogo 

Hvis du (eller I) påtænker at lave et OpenLogo, hører jeg meget gerne fra dig. Oplæg


1: Hvilken rolle har virksomheder i fremtidens samfund?

- Målgruppe: Alle over 18 med interesse i samfund, økonomi og demokrati.

- Varighed: ca 60 min.

- Pris: 3500 kr. og 3.80 pr kilometer (fra Odense)


Beskrivelse: Det er markedet der finansierer velfærdsstaten, giver os arbejde og dækker mange af vores behov. Men det er også markedet der presse vores miljø, klima og sammenhængskraft helt ud til kanten. Modsætningsforholdet mellem samfundet og markedet øges og rejser spørgsmålet: Er det nok at fremtidens virksomheder overholder loven og tjener penge, eller kan og skal de også være en mindre del af problemet og større del af løsningen?  


2: Den samfundsengagerede iværksætter

- Målgruppe: alle over 18 år med interesse for iværksætteri, entreprenørskab, produktudvikling, CSR, socialøkonomiske virksomheder o. lign.

- Varighed: ca 60 min.

- Pris: 3500 kr. og 3.80 pr kilometer (fra Odense)


Beskrivelse: Hvordan skaber man en virksomhed der ikke ”bare” tjener penge, men som også diskuterer og forbedrer samfundet. Få øje på helt nye forretningsmuligheder og få et reelt indhold i virksomheden og arbejdslivet.  

 

Debat og inspiration 

Som erhvervspædagog er jeg optaget af samspillet mellem mennesker, samfund og markedet. Jeg mener at virksomheders aktivitet skal bidrage positivt til mennesker og samfund, og ikke kun omvendt. Med dette udgangspunkt og min erfaring, har jeg et godt indspark til debatter. Det kunne være debat om små selvstændiges vilkår, iværksætterkultur eller virksomhedens samfundsansvar, og det kunne være som debatdeltager, oplægsholder eller på skrift. 


Workshop – fra samfundsproblem til virksomhed

Jeg har udviklet en proces – Find, Forstå, Forløs – der omdanner holdninger og værdier til virksomhedskoncepter. Det er en vedkommende og inspirerende proces som kan bruges i flere sammenhænge; internt i virksomheder til udvikling af nye forretningsideer, som undervisning i entreprenørskab på professions - og mellemlang og lange uddannelser og som tilbud til kommende iværksættere. Workshoppen kan laves i kortere eller længere udgaver, men tager minimum 4 timer. Man kan læse mere om processen her:  "Værdidrevet iværksætteri - Jagten på bæredygtig kapitalisme 

 

Konceptudvikling 

Hvis man som organisation eller privat ønsker at udvikle et koncept, der ligger i området mellem fællesskab og forretning, kan jeg bidrage. Jeg arbejder ikke med koncepter der baserer sig på fondsmidler, men hvis der skal udvikles en samfundsnyttig aktivitet der kan trives på det frie marked, er jeg en hård hund. Jeg har for nogle år siden skrevet en lille bog om det, og jeg vil påstå at jeg kan transformere alle værdier til forretningskoncepter. Du kan læse bogen her: "Værdidrevet iværksætteri - Jagten på bæredygtig kapitalisme”  

Copyright @ All Rights Reserved